Danas se betonska galanterija sve više i više koristi za popločavanje kako javnih tako i privatnih površina. Upotrebljava se za popločavanja staza i drugih površina:

  • u parkovima i šetalištima,
  • za bašte, travnjake i dvorišta,
  • za gradske trgove i ulice
  • za terase i balkone,
  • za bazene,
  • za trotoare oko kuća,
  • za prilazne puteve,
  • za parkirališta,
  • osim površina napolju, betonske ploče se koriste i za popločavanje unutrašnjih prostorija - garaže, podrumi, stepenice, okapnice, u hodnicima, itd.

Pravi izbor betonskih ploča uveliko može da poboljša i prolepša izgled svakog eksterijera i enterijera, dati mu osečaj reda, strukture i sređenosti, kao i dašak elegancije i univerzalne privlačnosti.

Da pogledamo koje su to prednosti betonske galanterije koje joj omogućavaju tako široku primenu.

Prednosti betonske galanterije

 

Svestranost i različitost

Betonske ploče se proizvode u svim bojama, veličinama, teksturama i oblicima. Ovako velika različitost omogućava stvaranje raznih kombinacija i zadovoljavanje svačijeg ukusa.

Staze mogu da izgledaju jednostavno u jednoj boji, ili da budu razigrane sa više boja i oblika, da liče na mozaik, da imitiraju izgled prirodnog kamena, kaldrme, cigle, itd., izbor dizajnerskih rešenja je ogroman, granica je samo vizija i kreativnost vlasnika i dizajnera.

 

Prilagodljivost

Mogu da se prilagode svim zahtevima i namenama što omogućava širok spektar upotrebe u raznim životnim okruženjima, od staza u parkovima, preko gradskih trgova, pa do individualnih garažnih prilaza.

betonska galanterija

Čvrstoća i izdržljivost

Betonske ploče se teško lome, ne pucaju, izdržljivi su na pritisak i velike težine (i do 40 N/mm2), podnose teške vremenske uslove, ne upijaju vodu, otporni su na dejstvo leda, ne klizaju se, rezistentni su na dejstvo kiselina, soli, baza i ostalih  hemikalija (deterdženti, natrijum i kalcijum hloridi koji se koriste zimi protiv poledice, itd.). Motorno ulje koje curi iz vozila ostaviće na njih mrlje, ali ih neće oštetiti, što ih preporučuje kao odlično rešenje za popločavanje garaža.

 

Trajnost i dugovečnost

Beton je veoma izdržljiv i trajan materijal koji može da traje decenijama. Zub vremena može da ga okrnji ali ne i da ga slomi.

Ove ploče su fleksibilne i mogu da se šire i savijaju pod teretom bez pucanja na površini. Razlika u odnosu na monolitne betonske ploče je da se pri većem opterećenju svaka ploča malo pomeri i namesti, ali na taj način se ne slomi i ne pukne.

 

Betonska ploča u obliku stopala, odlično rešenje za bazene

                      Betonska ploča u obliku stopala

 

Lako postavljanje

Betonske ploče se veoma lako postavljaju na pripremljenu ili nepripremljenu površinu. Manipulisati njima je više nego jednostavno. Ako je potrebno, betonske ploče se lako mogu izvaditi i ponovo postaviti. Za njihovo ređanje nije potrebno veliko znanje i ne moraju se zvati majstori, svaki vredan domaćin može sam da ih postavi.

Ako se postavljaju na mesta gde prolaze teška vozila, potrebno je prethodno mašinski nabiti podlogu i postaviti sloj šljunka i tucanika (oko 10 cm). Za površine koje su namenjena pešačkim stazama, podloga ne mora da se nabija.

Preporučuje se da se korenje većeg drveća izvadi, pošto će tokom vremena da podigne podlogu ispod staze.

 

Održavanje

Jedna od njihovih najvećih prednosti je jeftino i lako održavanje. Dovoljno ih je očistiti metlom i povremeno oprati vodom iz baštenskog creva i ostaviti ih da se osuše na suncu. Ukoliko se neka ploča polomi ili ošteti, veoma lako se može zameniti novom.

betosnak galanterija

Na kraju...

Ako planirate da popločite neku površinu, i odlučili ste da za tu namenu koristite betonsku galanteriju, treba da verujte samo najboljima i najkvalitetnijima.

Inženjering – Bau ima širok asortiman betonskih ploča koji može da odgovori i na najzahtevnije ideje vlasnika kuća, dizajnera i arhitekaa. Proizvodi su vrhunskog kvaliteta, zato što se za njihovu proizvodnju koriste najkvalitetnije komponente: višefrakcijski separisani agregat, cement visokog kvaliteta marke 42,5 R (tip 450), kao i visoko kvalitetni aditivi i pigmenti.

Možete da nas kontaktirate preko telefonskih brojeva: 011/747-09-61, 011/688-73-04, 063/596-378 ili preko našeg e-maila
behatoning.bau@gmail.com radi konsultacija. Budite slobodni i posetite naš salon na adresi: ul. Nine Krisanove 3d, Beograd, kako bi pogledali naše proizvode.

Naši radnici koji imaju ogromno iskustvo i znanje u ovoj oblasti će rado da vas posavetuju ukoliko imate nekih nedoumica.
 


BONUS VIDEO - postavljanje behaton kocki